Hautakivet

Valmistamme hautakiven aina asiakasta kuunnellen ja hänen toiveitaan mukaillen. Kivitaiteilijamme suunnittelee asiakkaan kanssa yhdessä mallinnuksen hautakivestä, jonka jälkeen valmistusprosessi alkaa asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Kivivaihtoehtoja ja –malleja on useita. Musta diapaasi, spektroliitti, Mäntsälän punainen, Kurun harmaa ja Ylämaan vihreä ovat yleisimpiä kivivalintoja. Pyrimme pysyttelemään suomalaisissa kivissä. Kivi on luonnonmateriaali, jossa värit ja kuviot vaihtelevat.

 

Uusien kivien lisäksi palveluihimme kuuluvat vanhojen kivien kunnostustyöt

  • tekstien kultaukset ja maalaukset
  • kunnostukset ja puhdistukset
  • asennus- ja oikaisutyöt
  • lisänimien kaiverrukset

Meidän kauttamme saatte lisänimikaiverrukset hautakiviin ammattitaidolla. Vanhoihin kiviin alkaa ajan myötä kertyä kasvustoa ja kirjainten väri haalistua. Meiltä voit tilata osittaisen tai täydellisen entisöinnin hautakiveen. Saamme puhdistettua kiven alkuperäiseen ulkoasuunsa, jossa se kestää seuraavalle polvelle.

Uusi kaiverrus jo olemassa olevaan muistomerkkiin tehdään aina samalla kirjasintyylillä ja koolla kuin edellisetkin tekstit ovat, kuitenkin säilyttäen tasapainoinen kokonaisuus.

Vanhan kiven voi myös hioa uudelleen, louhia tai sahata uuteen muotoon ja kaivertaa tai asentaa uudet metallikirjaimet uudelleen tai asentaa kynttiläholvi. Näin samasta kivestä saadaan uutta vastaava muistomerkki ja saadaan varattua tila useammalle lisänimelle säilyttäen kirjainten keskinäinen tasapainon. Hoidamme myös tarvittavat asiakirjat seurakunnan kanssa. Noudamme/toimitamme huollettavat ja korjattavat kivet omalla kuljetuskalustolla.